Tarieven & vergoeding


Psychosomatische klachten zijn vaak complexer van aard en vragen daarom om meer aandacht en tijd. Bij Veda hebben we daarom gekozen voor behandelingen met een duur van 45 minuten. Door uitgebreid de tijd te nemen streven we naar een optimale behandeling van de klachten. Zo is er meer tijd om tot de kern te komen en heb je meer baat bij een behandeling.

Contractvrij werken

Omdat zorgverzekeraars enkel behandelingen met een duur van 30 minuten vergoeden, hebben wij ervoor gekozen om contractvrij te werken. Dit betekent dat Veda niet rechtstreeks declareert bij de zorgverzekeraar. Een behandeling wordt na afloop zelf betaald. Achteraf kun je de factuur bij je zorgverzekeraar indienen. Om het declareren makkelijk te maken zorgen wij ervoor dat de factuur is voorzien van de juiste code. De vergoeding kan verschillen per verzekering.

Vergoeding via werkgever

We zien steeds vaker dat psychosomatische klachten gerelateerd zijn aan werkomstandigheden. Ook is een werkgever gebaat bij een voorspoedig herstel en vermindering van de klachten. Werkgevers zijn dan ook steeds meer bereid om de kosten voor therapie van werknemers te vergoeden. Wij adviseren altijd om dit met je werkgever te bespreken.

Als je niet kunt komen

Het kan gebeuren dat je onverwachts verhinderd bent. Geef dit dan minimaal 24 uur van tevoren aan ons door. Dit kan telefonisch of per mail. Aangezien we niet altijd telefonisch bereikbaar zijn, vragen we je om dit duidelijk in te spreken op de voicemail. Wanneer je jouw afspraak binnen 24 uur annuleert hanteren wij een verzuimtarief van €70,-. Indien je een afspraak op een maandag wil afzeggen dan dient dit op de vrijdag ervoor, uiterlijk om 13.00 uur te zijn gebeurd. 

Tarieven psychosomatische fysiotherapie (2024)

Psychosomatische fysiotherapieDuurTariefBTW
Kennismakingsgesprek15 minutenGratis
Psychosomatische fysiotherapie – Intake/onderzoek45 minuten€79,50,-0%
Psychosomatische fysiotherapie – Reguliere sessie45 minuten€74,50,-0%
Coaching psychosomatiek – voor particulieren60 minuten€110,-21%
Coaching of therapie psychosomatiek – voor bedrijven/organisaties60 minuten€110,-21%
Bellen met zorgverlener10 minuten€15,-0%
Medisch verslag (bijv. letselschade)€87,-0%
Niet nagekomen afspraak€50,-0%

*Kinderen/jongeren onder de 18 jaar krijgen psychosomatische fysiotherapie deels vergoed vanuit de basisverzekering + aanvullend pakket van ouders.